Just he acabat una nova edició del curs “Eines i recursos per a la captació de fons”, que ofereix periòdicament Torre Jussana, Centre de Serveis a les Associacions de Barcelona.
He gaudit especialment d’aquest curs i he seguit aprenent amb els participants. La Lourdes, d’Amics de la Papiroflèxia, ens va portar una mostra impressionant de figures fetes de paper.
Des del primer moment em vaig quedar meravellada d’un drac alat. Veient-lo, vaig pensar que la captació de fons potser està més a prop de la papiroflèxia del que podria pensar inicialment.
La papiroflèxia, igual que la captació de fons, vol:
- Visió general: saber quin és el resultat final i què hem de fer per arribar-hi. No es fa una figura començant a doblegar el paper a veure què surt. Tampoc hem de començar a fer accions de captació sense un marc i una estratègica general.
- Pautes: els diagrames. Mostren els plecs a fer, els passos a seguir. Com en la captació, cal tenir present les tasques a desenvolupar en cada moment.
- Tècnica: el tipus de paper, el color. Res és aleatori. Tampoc en la captació. Hem de tenir cura de tots els detalls.
- Temps: es necessita invertir. Temps, recursos, esforços, energies i diners.
- Paciència: per molta experiència que es tingui, cal prendre-s’ho amb calma i saber esperar el resultat final.
- Constància: cal provar-ho, i tornar-ho a provar. Cal fer una cosa i una altra. Sense parar mai. Com fer un plec de paper rere un rere un altre plec.
Al final de tot el procés, arriba el drac alat. Igual que en la captació de fons, al final, arriben els resultats.
Molta sort a totes les persones i entitats assistents. Les causes s’ho mereixen i amb la vostra energia segur que aconseguiu molts amics!He terminado una nueva edición del curso “Herramientas y recursos para la captación de fondos”, que ofrece periódicamente Torre Jussana, Centre de Serveis a les Assciacions de Barcelona.
He disfrutado especialmente de este curso y he seguido aprendiendo con los participantes. Lourdes, de Amics de la Papiroflèxia, trajo una muestra impresionante de figuras hechas de papel.
Desde el primer momento me quedé maravillada de un dragón alado. Viéndolo, pensé que la captación de fondos quizá está más cerca de la papiroflexia de lo que podría pensarse inicialmente.
La papiroflexia, al igual que la captación de fondos, quiere:
- Visión general: saber cuál es el resultado final y qué debemos hacer para conseguirlo. No se hace una figura comenzando a doblar el papel a ver qué sale. Tampoco debemos empezar a hacer acciones de captación sin un marco y una estratégica general.
- Pautas: los diagramas. Muestran los pliegos a realizar, los pasos a seguir. Como en la captación, hay que tener presente las tareas a realizar en cada momento.
- Técnica: el tipo de papel, el color. Nada es aleatorio. Tampoco en la captación. Debemos tener cuidado de todos los detalles.
- Tiempo: se necesita invertir. Tiempo, recursos, esfuerzos, energías y dinero.
- Paciencia: por mucha experiencia que se tenga, hay que tomárselo con calma y saber esperar el resultado final.
- Constancia: hay que probarlo, y volver a intentarlo. Hay que hacer una cosa y otra. Sin parar nunca. Hacer un pliego de papel tras otro.
Al final de todo el proceso, llega el dragón alado. Al igual que en la captación de fondos, al final, llegan los resultados.
Mucha suerte a todas las personas y entidades asistentes. Las causas se lo merecen y con vuestra energía ¡seguro que conseguís muchos amigos!