Comunicar per existirComunicar para existir

Els passats 16 i 18 d’octubre vaig impartir el taller per a entitats de ReusComunicar per existir. El Pla de Comunicació de l’entitat”.

El curs, promogut per la Regidoria de Participació i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus, va comptar amb la benvinguda de la Regidora Àngela Tello.

Durant el curs, les entitats van estar pensant en clau de comunicació per tal de: aconseguir més socis, incrementar el sentit de pertinença dels socis i col·laboradors actuals, arribar a més persones, involucrar més participants en les seves activitats,…

El contingut del curs va permetre a les entitats entendre com s’ha de fer un Pla de Comunicació i quins són els passos per fer-ho de la millor manera possible.

El Pla de Comunicació permet a les entitats arribar a més persones i d’una millor manera. Algunes de les conclusions que els participants es van emportar cap a casa són:

1. La comunicació no parla només de tu, parla de les teves audiències, de les persones que són properes a la teva entitat: les seves expectatives, els seus valors, què volen i què no volen, què esperen, què els podem oferir.

2. La comunicació t’obliga a mirar cap enfora, i no cap endins. Qui hi ha al teu voltant, quins són els públics més propers, quins estan amb tu i quins poden estar-ho.

3. El Pla de Comunicació et proporciona estratègia. Una cosa rere l’altra. Pas a pas: objectius, públics, canals, materials de comunicació, seguiment, fidelització,… És molt més que un anunci al diari o elaborar un tríptic.

4. Comunicar és sinònim de compartir: activitats, projectes, però també valors, maneres de ser, fer i pensar. Comunicar és formar part d’un grup, és estar en algun lloc que permet a la persona anar més enllà d’ell mateix i formar part d’una comunitat, una idea o un concepte.

5. Comunicar és donar, oferir, acostar-se. La comunicació a les entitats és empatia, emocions, sentiments.

Alguns apunts per no oblidar, com tampoc oblidarem les més de vint entitats que van compartir inquietuds, coneixements, idees, contactes,… i moltes ganes de seguir treballant per a un millor entorn i una millor ciutat.

Properament, es realitzaran més cursos que es poden consultar a http://entitatsreus.cat/Los días 16 y 18 de octubre impartí el taller para entidades de Reus “Comunicar para existir. El Plan de Comunicación de la entidad “.

El curso, promovido por la Regidoria de Participació i Ciudadania del Ajuntament de Reus, contó con la bienvenida de la Regidora Ángela Tello.

Durante el curso, las entidades estuvieron pensando en clave de comunicación para: conseguir más socios, incrementar el sentido de pertenencia de los socios y colaboradores actuales, llegar a más personas, involucrar más participantes en sus actividades …

El contenido del curso permitió a las entidades entender cómo hacer un Plan de Comunicación y cuáles son los pasos para hacerlo de la mejor manera posible.

El Plan de Comunicación permite a las entidades llegar a más personas y de una mejor manera. Algunas de las conclusiones que los participantes se llevaron a casa son:

1. La comunicación no habla sólo de ti, habla de tus audiencias, de las personas que son cercanas a tu entidad: sus expectativas, sus valores, qué quieren y qué no quieren, qué esperan, qué les podemos ofrecer.

2. La comunicación te obliga a mirar hacia fuera, y no hacia adentro. Quién está a tu alrededor, ¿cuáles son los públicos más cercanos, cuáles están contigo y cuáles pueden estarlo.

3. El Plan de Comunicación te proporciona estrategia. Una cosa tras otra. Paso a paso: objetivos, públicos, canales, materiales de comunicación, seguimiento, fidelización,… Es mucho más que un anuncio en el periódico o elaborar un tríptico.

4. Comunicar es sinónimo de compartir: actividades, proyectos, pero también valores, formas de ser, hacer y pensar. Comunicar es formar parte de un grupo, es estar en algún lugar que permite a la persona ir más allá de sí mismo y formar parte de una comunidad, una idea o un concepto.

5. Comunicar es dar, ofrecer, acercarse. La comunicación a las entidades es empatía, emociones, sentimientos.

Algunos apuntes para no olvidar, como tampoco olvidaremos las más de veinte entidades que compartieron inquietudes, conocimientos, ideas, contactos, … y muchas ganas de seguir trabajando para un mejor entorno y una mejor ciudad.

Próximamente, se realizarán más cursos que se pueden consultar en http://entitatsreus.cat/

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.