Enfortint les entitats de voluntariatFortaleciendo las entidades de voluntariado

Recentment, he pogut gaudir, com a docent, d’uns tallers per a associacions. El contingut ha permès treballar temes com el pla de comunicació, aspectes de millora interna de les entitats o com presentar un projecte.

Els tallers, promoguts per Participació i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus, volen oferir eines a les persones que les dirigeixen (pots veure més iniciatives per a les entitats a: entitatsreus.cat ).

Ha estat realment gratificant tornar a trobar entitats on totes les persones que les tiren endavant són voluntàries. El meu camp d’actuació professional fa que em trobi treballant amb entitats mitjanes o grans on ja hi ha professionals contractats i el volum pressupostari comença a tenir més de 7 dígits…

Quan comparteixo estones amb entitats petites on tots hi col·laboren de forma voluntària, em quedo meravellada. Persones amb feina, família, responsabilitats i l’agenda plena que encara troben un moment per dedicar-se no només a fer accions de voluntariat, sinó a tirar endavant entitats: presentar projectes, cuidar-se de les activitats, portar els comptes, convocar als socis, comunicar, penjar contingut,… obrir i tancar l’entitat.

Hores i hores dedicades a fer un entorn millor i una comunitat que vol tenir cura de tots. A tots ells i totes elles, la meva profunda admiració.

I per si fos poc, encara troben temps per formar-se. El cicle de tallers promogut per Participació i Ciutadania pretén enfortir les entitats, millorar la seva manera de fer i crear xarxa i relacions entre les entitats. La formació em sembla sempre, i en qualsevol àmbit, necessària. En aquest cas, no hi ha dubte que servirà perquè les persones responsables de les entitats gestionin millor i puguin fer la seva feina de forma més eficaç i eficient!Recientemente, he podido disfrutar, como docente, de unos talleres para asociaciones. El contenido ha permitido trabajar temas como el plan de comunicación, aspectos de mejora interna de las entidades o cómo presentar un proyecto.

Los talleres, promovidos por Participació i Ciudadania del Ajuntament de Reus, quieren ofrecer herramientas a las personas que las dirigen (puedes ver más iniciativas para las entidades: entitatsreus.cat).

Ha sido realmente gratificante volver a encontrar entidades donde todas las personas que las llevan adelante son voluntarias. Mi campo de actuación profesional hace que me encuentre trabajando con entidades medianas o grandes donde ya hay profesionales contratados y el volumen presupuestario empieza a tener más de 7 dígitos…

Cuando comparto ratos con entidades pequeñas donde todos colaboran de forma voluntaria, siempre me quedo maravillada. Personas con trabajo, familia, responsabilidades y la agenda llena que aún encuentran un momento para dedicarse no sólo a realizar acciones de voluntariado, sino a salir adelante entidades: presentar proyectos, cuidarse de las actividades, llevar las cuentas, convocar los socios, comunicar, colgar contenido, … abrir y cerrar la entidad.

Horas y horas dedicadas a hacer un entorno mejor y una comunidad que quiere cuidar de todos. A todos ellos y todas ellas, mi profunda admiración.

Y por si fuera poco, todavía encuentran tiempo para formarse. El ciclo de talleres promovido por Participación y Ciudadanía pretende fortalecer las entidades, mejorar su manera de hacer y crear red y relaciones entre las entidades. La formación me parece siempre, y en cualquier ámbito, necesaria. En este caso, no hay duda de que servirá para que las personas responsables de las entidades gestionen mejor y puedan hacer su trabajo de forma más eficaz y eficiente.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.