Una mica més de marketing…Un poco más de marketing…

Quin gran problema de posicionament que té la paraula “marketing”! La sentim i pensem en publicitat, tècniques incentivadores per vendre coses que no necessitem,…

Però marketing és una metodologia de treball que ens permet acostar-nos als nostres públics i grups d’interès.

Marketing en 5 punts:

1. El marketing no parla de tu, parla de les teves audiències, dels teus grups d’interès: les seves expectatives, els seus valors, què volen i què no volen, què esperen, què els podem oferir.

2. El marketing t’obliga a mirar cap enfora, i no cap endins. Qui hi ha al teu voltant, quins són els públics més propers, quins estan amb tu i quins poden estar-ho.

3. El marketing et proporciona estratègia. Una cosa rere l’altra. Pas a pas: objectius, investigació, segmentació, públics, i les p’s que vulguis (preu, producte/servei, distribució, persones, lloc, promoció, comunicació…). És molt més que un anunci al diari o elaborar un tríptic.

4. Marketing és sinònim de compartir: productes, serveis, però també valors, maneres de ser, fer i pensar. Marketing és formar part d’un grup, és estar en algun lloc que permet a la persona anar més enllà d’ell mateix i formar part d’una comunitat, una marca, una idea o un concepte.

5.- Marketing no són productes o serveis, o transaccions. Marketing és donar, oferir, acostar-se. Marketing és empatia, emocions, sentiments.

Si totes les entitats i empreses s’apliquessin algun d’aquests punts, segur que estarien més a prop dels seus objectius! Ara més que mai, cal posar una mica més de marketing a la gestió…¡Qué gran problema de posicionamiento que tiene la palabra “marketing”! La sentimos y pensamos en publicidad, técnicas incentivadoras para vender cosas que no necesitamos, …

Pero marketing es una metodología de trabajo que nos permite acercarnos a nuestros públicos y grupos de interés.

Marketing en 5 puntos:

1. El marketing no habla de ti, habla de tus audiencias, de tus grupos de interés: sus expectativas, sus valores, qué quieren y qué no quieren, qué esperan, qué les podemos ofrecer.

2. El marketing te obliga a mirar hacia fuera, y no hacia adentro. ¿Quién está a tu alrededor, cuáles son los públicos más cercanos, los que están contigo y cuáles pueden estarlo.

3. El marketing te proporciona estrategia. Algo tras otra. Paso a paso: objetivos, investigación, segmentación, públicos, y las p de que quieras (precio, producto / servicio, distribución, personas, lugar, promoción, comunicación …). Es mucho más que un anuncio en el periódico o elaborar un tríptico.

4. Marketing es sinónimo de compartir: productos, servicios, pero también valores, maneras de ser, hacer y pensar. Marketing es formar parte de un grupo, es estar en algún lugar que permite a la persona ir más allá de sí mismo y formar parte de una comunidad, una marca, una idea o un concepto.

5.  Marketing no son productos o servicios, o transacciones. Marketing es dar, ofrecer, acercarse. Marketing es empatía, emociones, sentimientos.

Si todas las entidades y empresas aplicaran alguno de estos puntos, seguro que estarían más cerca de sus objetivos! Ahora más que nunca, hay que poner un poco más de marketing en la gestión …

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.