Sigues el canvi que vols veure en el mónSé el cambio que quieres ver en el mundo

En els debats sobre la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) hi ha tòpics que són recurrents: que si l’empresa ho fa perquè li interessa, si només ho fa per imatge, si no s’ho creuen, si s’hauria de regular per part de l’estat,… He vist empreses de tots colors… N’hi ha que sí, que ho fan per imatge, d’altres perquè toca, d’altres no saben ni perquè ho fan,…

Seria fàcil quedar-se en el debat, no anar més enllà i no reconèixer que sí, que n’hi ha que fan RSC perquè creuen que el paper de l’empresa no és només econòmic. Hi ha qui creu que l’empresa també té una dimensió social, humana, cultural, mediambiental,… que s’ha de cuidar perquè és responsabilitat de tothom. Aquestes empreses no fan RSC com una acció més o com un departament més. Fan RSC perquè són RESPONSABLES. Amb totes les lletres i amb majúscules. ID-100144465 - rellotge Stuart Miles

És el cas de Tarannà Viatges. És d’aquelles empreses que va començar a fer RSC quan encara no sabia que feia RSC: tenir cura dels llocs on s’anava, respectant la cultura i les persones, compensant les emissions de CO2 o col·laborant amb diverses entitats, entre moltes d’altres iniciatives. Quan coneixes el Ferran i la Feli –directius de la empresa-, entens que l’agència de viatges no podria ser d’una altra manera. Si ets una persones responsable, i vols viure de forma coherent!, has de tenir una empresa responsable.

Per tant, no poden haver empreses responsables –petites, mitjanes o grans- si no hi ha persones responsables que les dirigeixin i les gestionin. Persones que creuen que la vida no només són diners i que les empreses també poden, si volen, canviar el món.  Persones com les que trobem al llibre de José Luis Montes, Valores sólidos para tiempos líquidos, on entre d’altres, hi surt el Ferran Martí, director general de Tarannà. Persones que han entès que la vida serà millor si tots arribem a la meta, no només uns quants.

Perquè el que importa no és si ets una empresa, una organització o una persona. El que realment dóna sentit és la força que hi posis per canviar el món… des d’una empresa, una organització, a casa,… com deia Gandhi, sigues el canvi que vols veure en el món. La responsabilitat és individual, com diu la frase, però necessita la força de la col·lectivitat: la RSC.

Mentre hi hagi persones com el Ferran, la Feli i tants d’altres que tinc la sort de conèixer, el canvi és possible i el vivim cada dia.

Image courtesy of Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net En los debates sobrela Responsabilidad Social Corporativa (RSC) hay tópicos que son recurrentes: que si la empresa lo hace porque le interesa, si sólo lo hace por imagen, si no lo creen, si debería regularse por parte del estado,… He visto empresas de todos los colores… Algunos sí, que lo hacen por imagen, otros porque toca, otros no saben ni por qué lo hacen,…

Sería fácil quedarse en el debate, no ir más allá y no reconocer que sí, que hay que hacen RSC porque creen que el papel de la empresa no es sólo económico. Hay quien cree que la empresa también tiene una dimensión social, humana, cultural, medioambiental,… que hay que cuidar porque es responsabilidad de todos. Estas empresas no hacen RSC como una acción más o como un departamento más. Hacen RSC porque son RESPONSABLES. Con todas las letras y con mayúsculas.ID-100144465 - rellotge Stuart Miles

Es el caso de Tarannà Viajes. Es de aquellas empresas que empezó a hacer RSC cuando aún no sabía que hacía RSC: cuidar de los lugares donde se iba, respetando la cultura y las personas, compensando las emisiones de CO2 o colaborando con diversas entidades, entre muchas otras iniciativas. Cuando conoces a Ferran y Feli-directivos de la empresa-, entiendes que la agencia de viajes no podría ser de otra manera. Si eres una personas responsable, y ¡quieres vivir de forma coherente!, debes tener una empresa responsable.

Por lo tanto, no pueden haber empresas responsables -pequeñas, medianas o grandes -si no hay personas responsables que las dirijan y gestionen. Personas que creen que la vida no sólo es dinero y que las empresas también pueden, si quieren, cambiar el mundo. Personas como las que encontramos en el libro de José Luis Montes, Valores Solidos para tiempos líquidos , donde entre otros, sale Ferran Martí, director general de Tarannà. Personas que han entendido que la vida será mejor si todos llegamos a la meta, no sólo unos cuantos.

Porque lo que importa no es si eres una empresa, una organización o una persona. Lo que realmente da sentido es la fuerza que pongas para cambiar el mundo… desde una empresa, una organización, en casa,… como decía Gandhi, sé el cambio que quieres ver en el mundo.La responsabilidad es individual, como dice la frase, pero necesita la fuerza de la colectividad: la RSC.

Mientras haya personas como Ferran, Feli y tantos otros que tengo la suerte de conocer, el cambio es posible y lo vivimos cada día.

Image courtesy of Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net 

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.