Prepara les xarxes socials per a l’estiu!

S’acosta l’estiu i aquests mesos solen ser més complicats a les entitats per gestionar les xarxes socials bàsicament per tenir menys activitat i perquè ‘l’equip està de vacances.

Encara que l’ideal és continuar treballant les xarxes amb normalitat per això és vital crear continguts de manera anticipada i planificar les publicacions amb temps.

Alguns tips importants per gestionar les vostres xarxes socials en aquests mesos estivals:

  • Pensa en nous continguts apropiats per a aquestes dates: anunciar els horaris d’estiu de la vostra seu, avisos de tancament per vacances, revisió d’activitats realitzades, avenços de nous projectes que arribaran…
  • Prova nous formats i testeja’ls aquests mesos amb els teus seguidors connectats.
  • Recorda crear una estratègia per donar resposta a la teva comunitat que segueixi present a les xarxes (si programes els teus continguts i te’n vas de vacances, avisa sobre les teves dates d’absència).
  • No oblidis els calendaris de dies claus atemporals a l’estiu per crear continguts de manera anticipada i programar-los (dies mundials, internacionals…).
5clauscomunicacioefectiva

Per completar aquest post et recordem algunes eines imprescindibles enfocades a les xarxes socials d’entitats no lucratives que cobreixen diverses necessitats de la seva gestió.

Aquí et presentem els diferents blocs de recursos bàsics segons la finalitat:

Disseny gràfic

CANVA: Pla PRO gratuït per a Ongs. Eines de disseny gràfic simplificat, permet dissenyar presentacions, gràfics i imatges amb mides personalitzables i adaptables a cada xarxa social. Inclou calendari de programació de contingut i una biblioteca variada d’imatges, fotos, icones i fonts. Conté recursos d’intel·ligència artificial per treballar els continguts.

PIXABAY: Banc amb imatges i vídeos que es poden utilitzar de forma totalment gratuïta. Totes les imatges estan publicades sota Creative Commons.

INSHOT: Un complet editor pel nostre dispositiu mòbil enfocat per millorar el perfil d’Instagram.

CAPCUT: App gratuïta (versió mòbil) per a edició de vídeo que us ajudarà a crear vídeos increïbles. Especialment indicada per a Instagram. Aquesta App inclou una interfície molt intuïtiva i amb què aconseguiràs: combinar música, efectes i veu en off, realitzar transicions per crear “nous vídeos”, ajustar velocitats, incloure subtítols…

Prepara el teu inici de curs

Monitorització i anàlisi

HOOTSUITE: Potent eines de monitorització i programació de continguts de xarxes socials. Opcions de descompte 75% per a les organitzacions sense ànim de lucre. Treballarà per tu!

ALLHASTAG: Permet crear i analitzar de forma ràpida i fàcil els millors hashtags per a continguts de les xarxes socials.

Altres eines

SMASH: Web per enviar arxius de manera molt senzilla i ajudar-vos a treballar de manera col·laborativa. El pla gratuït permet enviar fitxers sense límit de capacitat, i els manté disponibles durant 14 dies.

Amb aquests consells i recursos segur que tindràs sota control les xarxes socials de la vostra entitat aquests mesos d’estiu.

I no oblidis que, si necessites un servei més individualitzat de xarxes socials per a la teva organització, des de CAUSES podem donar-vos un cop de mà. Contacta amb nosaltres a info@causes.cat.