Pujant castells arreu de Catalunya.

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya va celebrar el passat 1 de juny la 1a. Jornada de Bones Pràctiques en gestió castellera. Una trobada que va aplegar a més de 100 persones de les juntes directives de 43 colles castelleres d’arreu de Catalunya.jornadesgestio_def1 copia.jpg

Més enllà de la bona acollida que va tenir la jornada, crec que cal felicitar la Coordinadora per diferents motius:

  • Haver impulsat la realització d’un estudi sobre la gestió de les colles castelleres. L’estudi, liderat pel Dr. Jaume Gené de la URV i patrocinat per Repsol, dóna una visió molt exhaustiva sobre la realitat del fet casteller. Seria molt profitós que altres sectors en prenguessin nota i es preocupessin de saber com són les seves entitats i com funcionen.
  • Celebrar la primera jornada a casa dels Castellers de Badalona, els Micacos, coincidint amb el seu 15è aniversari. També cal felicitar-los a ells per la bona feina
  • La presentació de bones pràctiques basades en el compartir. Els ponents van sortir amb la mà estesa (Enric Seritjol, president dels Xiquets de Tarragona, Carles Gallardo, expresident de la Coordinadora de Colles Castelleres de la Ciutat de Barcelona, Núria Queralt, tresorera dels Castellers de Badalona, Jordi Fornells, president dels Capgrossos de Mataró, Miquel Olària, president dels Bordegassos de Vilanova i moderats per Guille Soler, gerent de la CCCC) i van compartir els seus coneixements i aprenentatges amb un clar esperit d’enriquir el sector.
  • Sumant per multiplicar. Especialment interessant l’exemple de la Coordinadora de Colles Castelleres de Barcelona. Les dades mostren que més val anar junts que separats. La unió fa la força. Aconsegueixen més recursos com a coordinadora que cadascú per la seva banda.
  • Apostant per la innovació. Potser no es pot dir que el crowdfunding sigui una eina nova, però sí que ho era la seva aplicació en el món casteller. La determinació de “si ho volem fer ens hem de moure tots” va permetre als Bordegassos de Vilanova celebrar el seu 40 aniversari.
  • Potenciant i millorant línies de treball. Si funciona, fes que funcioni millor. Amb aquesta màxima els Capgrossos de Mataró han aconseguit que els productes de merxandising es converteixin en una font de recursos important i significativa.

Desitjo que la meva intervenció –com buscar una empresa col·laboradora– permeti a les colles castelleres aconseguir recursos per fer viure els castells arreu de Catalunya. I cadascú, amb la seva mida, pugui carregar i descarregar tot allò que es proposi. Salut i castells!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.