Sigues el canvi que vols veure en el món

En els debats sobre la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) hi ha tòpics que són recurrents: que si l’empresa ho fa perquè li interessa, si només ho fa per imatge, si no s’ho creuen, si s’hauria de regular per part de l’estat,… He vist empreses de tots colors… N’hi ha que sí, que ho fan per imatge, d’altres perquè toca, d’altres no saben ni perquè ho fan,…

Seria fàcil quedar-se en el debat, no anar més enllà i no reconèixer que sí, que n’hi ha que fan RSC perquè creuen que el paper de l’empresa no és només econòmic. Hi ha qui creu que l’empresa també té una dimensió social, humana, cultural, mediambiental,… que s’ha de cuidar perquè és responsabilitat de tothom. Aquestes empreses no fan RSC com una acció més o com un departament més. Fan RSC perquè són RESPONSABLES. Amb totes les lletres i amb majúscules. ID-100144465 - rellotge Stuart Miles

És el cas de Tarannà Viatges. És d’aquelles empreses que va començar a fer RSC quan encara no sabia que feia RSC: tenir cura dels llocs on s’anava, respectant la cultura i les persones, compensant les emissions de CO2 o col·laborant amb diverses entitats, entre moltes d’altres iniciatives. Quan coneixes el Ferran i la Feli –directius de la empresa-, entens que l’agència de viatges no podria ser d’una altra manera. Si ets una persones responsable, i vols viure de forma coherent!, has de tenir una empresa responsable.

Per tant, no poden haver empreses responsables –petites, mitjanes o grans- si no hi ha persones responsables que les dirigeixin i les gestionin. Persones que creuen que la vida no només són diners i que les empreses també poden, si volen, canviar el món.  Persones com les que trobem al llibre de José Luis Montes, Valores sólidos para tiempos líquidos, on entre d’altres, hi surt el Ferran Martí, director general de Tarannà. Persones que han entès que la vida serà millor si tots arribem a la meta, no només uns quants.

Perquè el que importa no és si ets una empresa, una organització o una persona. El que realment dóna sentit és la força que hi posis per canviar el món… des d’una empresa, una organització, a casa,… com deia Gandhi, sigues el canvi que vols veure en el món. La responsabilitat és individual, com diu la frase, però necessita la força de la col·lectivitat: la RSC.

Mentre hi hagi persones com el Ferran, la Feli i tants d’altres que tinc la sort de conèixer, el canvi és possible i el vivim cada dia.

Image courtesy of Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.