Enfortint les entitats de voluntariat

Recentment, he pogut gaudir, com a docent, d’uns tallers per a associacions. El contingut ha permès treballar temes com el pla de comunicació, aspectes de millora interna de les entitats o com presentar un projecte.

Els tallers, promoguts per Participació i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus, volen oferir eines a les persones que les dirigeixen (pots veure més iniciatives per a les entitats a: entitatsreus.cat ).

Ha estat realment gratificant tornar a trobar entitats on totes les persones que les tiren endavant són voluntàries. El meu camp d’actuació professional fa que em trobi treballant amb entitats mitjanes o grans on ja hi ha professionals contractats i el volum pressupostari comença a tenir més de 7 dígits…

Quan comparteixo estones amb entitats petites on tots hi col·laboren de forma voluntària, em quedo meravellada. Persones amb feina, família, responsabilitats i l’agenda plena que encara troben un moment per dedicar-se no només a fer accions de voluntariat, sinó a tirar endavant entitats: presentar projectes, cuidar-se de les activitats, portar els comptes, convocar als socis, comunicar, penjar contingut,… obrir i tancar l’entitat.

Hores i hores dedicades a fer un entorn millor i una comunitat que vol tenir cura de tots. A tots ells i totes elles, la meva profunda admiració.

I per si fos poc, encara troben temps per formar-se. El cicle de tallers promogut per Participació i Ciutadania pretén enfortir les entitats, millorar la seva manera de fer i crear xarxa i relacions entre les entitats. La formació em sembla sempre, i en qualsevol àmbit, necessària. En aquest cas, no hi ha dubte que servirà perquè les persones responsables de les entitats gestionin millor i puguin fer la seva feina de forma més eficaç i eficient!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.