La captació de fons i el drac de paper

Just he acabat una nova edició del curs “Eines i recursos per a la captació de fons”, que ofereix periòdicament Torre Jussana, Centre de Serveis a les Associacions de Barcelona.

He gaudit especialment d’aquest curs i he seguit aprenent amb els participants. La Lourdes, d’Amics de la Papiroflèxia, ens va portar una mostra impressionant de figures fetes de paper.

Des del primer moment em vaig quedar meravellada d’un drac alat. Veient-lo, vaig pensar que la captació de fons potser està més a prop de la papiroflèxia del que podria pensar inicialment. 

La papiroflèxia, igual que la captació de fons, vol:

  • Visió general: saber quin és el resultat final i què hem de fer per arribar-hi. No es fa una figura començant a doblegar el paper a veure què surt. Tampoc hem de començar a fer accions de captació sense un marc i una estratègica general.
  • Pautes: els diagrames. Mostren els plecs a fer, els passos a seguir. Com en la captació, cal tenir present les tasques a desenvolupar en cada moment.
  • Tècnica: el tipus de paper, el color. Res és aleatori. Tampoc en la captació. Hem de tenir cura de tots els detalls.
  • Temps: es necessita invertir. Temps, recursos, esforços, energies i diners.
  • Paciència: per molta experiència que es tingui, cal prendre-s’ho amb calma i saber esperar el resultat final.
  • Constància: cal provar-ho, i tornar-ho a provar. Cal fer una cosa i una altra. Sense parar mai. Com fer un plec de paper rere un rere un altre plec.

Al final de tot el procés, arriba el drac alat. Igual que en la captació de fons, al final, arriben els resultats.

Molta sort a totes les persones i entitats assistents. Les causes s’ho mereixen i amb la vostra energia segur que aconseguiu molts amics!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.