Comunicar per existir

Els passats 16 i 18 d’octubre vaig impartir el taller per a entitats de ReusComunicar per existir. El Pla de Comunicació de l’entitat”.

El curs, promogut per la Regidoria de Participació i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus, va comptar amb la benvinguda de la Regidora Àngela Tello.

Durant el curs, les entitats van estar pensant en clau de comunicació per tal de: aconseguir més socis, incrementar el sentit de pertinença dels socis i col·laboradors actuals, arribar a més persones, involucrar més participants en les seves activitats,…

El contingut del curs va permetre a les entitats entendre com s’ha de fer un Pla de Comunicació i quins són els passos per fer-ho de la millor manera possible.

El Pla de Comunicació permet a les entitats arribar a més persones i d’una millor manera. Algunes de les conclusions que els participants es van emportar cap a casa són:

1. La comunicació no parla només de tu, parla de les teves audiències, de les persones que són properes a la teva entitat: les seves expectatives, els seus valors, què volen i què no volen, què esperen, què els podem oferir.

2. La comunicació t’obliga a mirar cap enfora, i no cap endins. Qui hi ha al teu voltant, quins són els públics més propers, quins estan amb tu i quins poden estar-ho.

3. El Pla de Comunicació et proporciona estratègia. Una cosa rere l’altra. Pas a pas: objectius, públics, canals, materials de comunicació, seguiment, fidelització,… És molt més que un anunci al diari o elaborar un tríptic.

4. Comunicar és sinònim de compartir: activitats, projectes, però també valors, maneres de ser, fer i pensar. Comunicar és formar part d’un grup, és estar en algun lloc que permet a la persona anar més enllà d’ell mateix i formar part d’una comunitat, una idea o un concepte.

5. Comunicar és donar, oferir, acostar-se. La comunicació a les entitats és empatia, emocions, sentiments.

Alguns apunts per no oblidar, com tampoc oblidarem les més de vint entitats que van compartir inquietuds, coneixements, idees, contactes,… i moltes ganes de seguir treballant per a un millor entorn i una millor ciutat.

Properament, es realitzaran més cursos que es poden consultar a http://entitatsreus.cat/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.