Cal ser prezi’s!

Prezi és un programa que serveix per fer presentacions. Vol fugir de la típica (i avorrida) presentació en power point i té un plantejament molt més dinàmic i amè. És una barreja de pissarra, mapa conceptual i recursos gràfics i audiovisuals (a gust de qui ho munti).

Prezi, per a mi, és una mostra del què necessitem avui dia, empreses, organitzacions i persones per sortir d’aquest forat estructural:

  1. No donar els recursos per bons. Ja servien les presentacions de power point, però algú va pensar que es podia fer d’una altra manera.
  2. Sempre es pot seguir millorant. Afortunadament, hi ha ments inquietes que busquen millors solucions.
  3. Pensant en la solució i no en el producte. No és un programa com el power point, però millor. És un programa que dóna solució a la necessitat d’explicar coses.

Cal ser prezi’s dins de les empreses i dins les organitzacions. El Miquel Àngel Aragón, director del CAB, em va fer una pregunta que no m’he pogut treure del cap: Com canalitzar i aprofitar tot el talent de les persones que hi ha a les organitzacions per tal que es quedi dins i no marxi? Per què el talent, els emprenedors, les noves fórmules i nous models són tant difícils de trobar dins les entitats?

Aquestes preguntes em fan pensar que:

  1. No estem preparats (ni capacitats?) pel canvi. Ens fa por. Preferim el forat incòmode i negre al fet d’arriscar-nos (o no en sabem més?).
  2. Els qui pensen diferent, millor lluny. No escoltem noves propostes. Els qui pensen diferent acaben marxant o creant allò que creuen, però lluny de les estructures rígides preestablertes.
  3. Desaprofitem i deixem passar oportunitats. Com deiaMiquel Martí i Pol i cantava el Lluís Llach, tot està per fer i tot és possible. Però cal moure’s i ser part del canvi.

Només sent prezi’s trobarem la sortida d’aquest llarg i penós laberint.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.