10 Tips per publicar més a les teves Xarxes Socials

10tipspublicarmesXXSS

10 Tips per publicar més a les teves Xarxes Socials

A vegades no sabem què publicar a les xarxes socials, per falta d’activitat o perquè se’ns esgoten les idees. Però gairebé sempre hi ha motius per crear publicacions o continguts si anem una mica més enllà de les típiques notícies o informacions que pugem a les nostres xarxes habitualment.

Una bona planificació, creativitat i pensar estratègicament és la clau per mantenir unes xarxes socials amb èxit que enganxin als nostres públics i que compleixin la missió que desitgem: visibilitat, captació de fons, informació d’activitats…

Et deixem 10 tips imprescindibles per publicar més (i millor) a les xarxes socials de la teva entitat. Comencem!

-Planifica els continguts en un calendari de publicacions, tipus Excel o similar, per poder tenir una idea de què vas a publicar, quantes publicacions tens ja preparades, què et queda per omplir/completar la teva setmana/mes a les XXSS…

Aprofita els calendaris de Community Manager i els #diasmundiales, #diasinternacioneles, #semanasinternacionales… per publicar sobre aquests temes (relacionant les publicacions amb temes vinculats amb la teva entitat).

-Quan facis una activitat en la teva entitat, aprofita tots els moments possibles per realitzar publicacions i donar visibilitat i publicitat a l’activitat: preparació de l’esdeveniment (pre-activitat) , durant l’activitat (muntatge, desenvolupament) i post-activitat (com va anar, agraïments al voluntaris i patrocinadors, per exemple).

Has pensat en totes les coses que fas a diari amb el teu equip que pot interessar als teus públics i als teus seguidors de XXSS? Parla de la teva entitat, de les teves sessions de treball, de les teves formacions, de les visites que reps o fas a altres entitats…

En aquesta línia, al teu públic sempre li agradarà conèixer qui treballa desenvolupant les vostres campanyes i les vostres iniciatives. Presenta al teu equip i apropa als teus seguidors la teva organització (millor en vídeo) . Et sorprendrà els resultats!

10tipspublicarmesXXSS

Demanar col·laboracions pot semblar complicat, però és una part més de la feina de les entitats. Planifica la petició de les col·laboracions en el teu calendari de publicacions (empreses, donants recurrents, altres col·laboradors…). I explica sempre l’impacte a través d’infografies, vídeos, fotos… Hi ha moltes formes de crear continguts emocionals i atractius per a les XXSS. No oblidis el link al teu web o cap a on creguis necessari (per exemple, al formulari de soci en cas de no tenir web) .

Parla de l’impacte que realitza la teva organització a través dels teus beneficiaris, usuaris, socis, voluntaris… Serà la manera més emocional i creïble d’apropar els teus resultats a través de les xarxes. Planifica cada testimoni, cada campanya, cada programa… en el teu calendari de publicacions.

No oblidis compartir sempre a les teves XXSS publicacions pròpies com newsletters, memòria anual, revistes, posts publicats en altres webs (o per l’equip) en altres mitjans, fer difusió d’altres publicacions en altres de les vostres XXSS … A més de recordar periòdicament les vostres dades de contacte, altres XXSS i altres informacions de l’entitat que creieu important per als vostres seguidors (canvis d’horaris, adreça…) .

Comparteix publicacions relacionades amb la teva entitat d’altres organitzacions, informes o estudis, post que interessin a la teva audiència… Augmenta el valor de les teves XXSS amb aquest tipus de continguts. No només has de parlar de tu (recorda que aportar valor als teus seguidors augmenta el compromís – engagement).

I quan se t’esgotin les idees, utilitza la creativitat i els continguts amb impacte: humor/memes, recomanacions de llibres/pel·lícules/cançons (relacionades amb la teva entitat i la seva missió), frases emocionals, comparteix (i uneix-te) a les publicacions virals…

Com pots veure, disposes de moltes idees per publicar a les XXSS de la teva entitat encara que no comptis amb una activitat frenètica.

Així doncs, ja no tens excusa per no tenir enganxats als teus seguidors!